Ratri, chef-kok van Citroengras Thaise keuken
Over ons
Ratri (bijnaam Mag) heeft in Thailand zich de kunst van het koken eigen gemaakt. De laatste jaren heeft zij zich steeds meer gespecialiseerd in het vervaardigen van traditionele Thaise snacks en zoetigheden.
We volgen de authentieke (street) food ontwikkelingen in Thailand
Over ons
Ruud heeft de keuken van Thailand en de horeca in het algemeen van Azië leren kennen op zijn reizen voor verschillende bedrijven. De laatste jaren heeft hij zich verder verdiept in de street-food-stad bij uitstek Bangkok.
Voor de liefhebbers:
eind 2018 is de eerste Michelin gids van Bangkok gepubliceerd. In 2019 is deze gids uitgebreid met andere steden en regio’s van Thailand.
Samen blijven wij de (street) food ontwikkelingen in Thailand en de rest van Azië op de voet volgen.
Authentieke Thaise kruiden en smaken
Filosofie van Citroengras
Wij zijn Citroengras Thaise keuken gestart met het doel, de Thaise gerechten qua smaak zo authentiek als mogelijk is buiten Thailand, te bereiden. Wij willen dat onze klanten de smaken, waarmee Mag is opgegroeid, ervaren. Essentieel voor de authentieke smaak van de gerechten zijn de specifieke Thaise kruiden zoals kaffierlimoen (Makroet), citroengras, Thaise koriander, Thaise bieslook, munt en de diverse soorten Thaise basilicum als horapa en kaprao. De smaak en de kracht hiervan hangen natuurlijk sterk samen met de versheid. Daarom verbouwen wij steeds meer van deze kruiden zelf. Op de dag dat we gerechten bereiden, oogsten wij 's ochtends de kruiden uit onze kas, verser kan niet. Alles wat we onze klanten serveren, tot de kruiden toe dus, is dezelfde dag met zorg, ervaring en aandacht vers bereid.
Ook eigen verse groenten en kruiden
Over ons
Tevens telen wij in toenemende mate Thaise groenten zelf zoals de kenmerkende (erwt- en ei-) aubergines en chilipepers. Door het verbouwen van onze eigen kruiden en groente voorkomen wij dat de smaken aan kracht verliezen door het transport over grote afstanden. Van akker tot keuken is het al gauw 5 dagen onderweg. Tevens leveren wij zodoende een kleine bijdrage aan het milieu. De niet-specifieke Thaise groenten betrekken wij van een netwerk van lokale telers.