Citroengras Thaise Keuken Rijen, Thaise catering Rijen, Thais eten op bestelling, specialiteiten, authentiek, Rijen, Citroengras-Thaisekeuken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VRAGEN EN ANTWOORDEN Over ons Ratri (bijnaam Mag) heeft in Thailand zich de kunst van het koken eigen gemaakt. De laatste jaren heeft zij zich steeds meer gespecialiseerd in het vervaardigen van traditionele Thaise snacks en zoetigheden. Ruud heeft de keuken van Thailand en de horeca in het algemeen van Azië leren kennen op zijn reizen voor verschillende bedrijven. De laatste jaren heeft hij zich verder verdiept in de street food stad bij uitstek Bangkok. Voor de liefhebbers:eind 2018 is de eerste Michelin gids van Bangkok gepubliceerd. In 2019 is deze gids uitgebreid met andere steden en regio’s van Thailand. Samen blijven wij de (street) food ontwikkelingen in Thailand en de rest van Azië op de voet volgen. Filosofie van CitroengrasWij zijn Citroengras (Thaise keuken) gestart met het doel, de Thaise gerechten qua smaak zo authentiek maar mogelijk is buiten Thailand, te bereiden. Wij willen dat onze klanten de smaken, waarmee Mag is opgegroeid, ervaren. Essentieel voor de authentieke smaak van de gerechten zijn de specifieke Thaise kruiden zoals kaffierlimoen (Makroet), citroengras, Thaise koriander, Thaise bieslook, munt en de diverse soorten Thaise basilicum als horapa en kaprao. De smaak en de kracht hiervan hangen natuurlijk sterk samen met de versheid. Daarom verbouwen wij steeds meer van deze kruiden zelf. Op de dag dat we gerechten bereiden, oogsten wij 's ochtends de kruiden uit onze kas, verser kan niet. Alles wat we onze klanten serveren, tot de kruiden toe dus, is dezelfde dag met zorg, ervaring en aandacht vers bereid. Tevens telen wij in toenemende mate Thaise groenten zelf zoals de kenmerkende (erwt- en ei-) aubergines en chilipepers. Door het verbouwen van onze eigen kruiden en groente voorkomen wij dat de smaken aan kracht verliezen door het transport over grote afstanden. Van akker tot keuken is het al gauw 5 dagen onderweg. Tevens leveren wij zodoende een kleine bijdrage aan het milieu. De niet-specifieke Thaise groenten betrekken wij van een netwerk van lokale telers.                    Eigen kweek van diverse ingrediënten voor de Thaise keuken.

Openingstijden?

Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten.

Woensdag tot en met zondag is de keuken open van 14:00 tot 20:00, tenzij anders afgesproken, bijvoorbeeld in verband met het cateren van een feest.

Bellen kunt u, om informatie te vragen en/of te bestellen van 09:00 tot 20:00 uur.

 

Hoe kan ik bestellen?

Voor bestellingen voor de dag zelf graag telefonisch: 01 61 85 25 29. Vooruit bestellingen kunnen per email: info@citroengras-thaisekeuken.nl

 

Hoe ver van te voren moet ik bestellen?

Voor de meest gangbare gerechten (70% van onze gerechten) geldt nu een verwerkingstijd van gemiddeld 30-45 minuten.

 

Hoe kan ik betalen?

Op locatie (Hoofdstraat 14) kunt u pinnen.

 

Ik wil een feest organiseren, wat zijn de mogelijkheden?

Wij kunnen zorgen voor een buffet en/of voor allerlei exotische snacks. U kunt op deze website (diapresentatie) een indruk krijgen van een aantal van onze snacks. Ze variëren van zoet, hartig tot pittig en zijn vegetarisch, met vis of vlees.

 

Zijn de Thaise gerechten heel pittig?

Wat iemand als pittig ervaart, verschilt natuurlijk sterk per persoon. Het overgrootste deel van de door ons aangeboden gerechten en snacks op het menu zijn in beginsel niet pittig. De pittigheid van een gerecht kan naar voorkeur worden aangepast.

 

Wat zijn de kenmerken van de Thaise keuken?

De Thaise keuken is gebaseerd op vijf smaken: zout, pittig, zuur, bitter en zoet. Elk Thais gerecht bevat minstens twee van deze smaken en soms alle vijf. De kunst ligt in het bereiken van de perfecte balans. Geen enkele smaak mag de andere smaken volledig overheersen.

 

Welke specifieke ingrediënten worden gebruikt in de Thaise keuken?

Opvallende ingrediënten die gebruikt worden in de Thaise keuken zijn:

kaffirlimoenblaadjes (Makrut), geven gerechten een kenmerkende citrusgeur met name bij soepen en curry’s.

Tamarinde: de vrucht van de tamarindeboom geeft een zoete, wat wrange smaak aan gerechten als bijvoorbeeld Pad Thai

Thaise aubergines: zijn wit, groen of lichtgeel. In de vormen variëren ze van de grote van een erwt tot een golfbal. Met name de kleine varianten hebben een stevige krokante bite.

Korianderwortel: in de Thaise keuken wordt elk deel van de korianderplant gebruikt, inclusief de wortel.

Chilipepers: een veel gebruikte soort zijn de kleinere, bird’s-Eye chillipeper. De zaadjes worden ook gebruikt, voor extra pittigheid.

Basilicumsoorten: Holy Basil (Kra Prao) en Thaise basilicum (Horapa). In de laatste soort basilicum zit een vleugje van anijs. De Holy Basil bevat de stof Eugenol. Deze stof geeft o.a. kruidnagel en kaneel hun specifieke smaak.

 

Allergenen

In onze gerechten kunnen de volgende allergenen voorkomen:

Pinda(olie),

(cashew)noten,

schaaldieren,

vis,

eieren,

melk,

glutenbevattende granen,

soja,

selderij,

sesamzaad(olie),

shiitake (paddenstoel)

Weekdieren (bijvoorbeeld inktvis)

 

De medewerkers van Citroengras zijn gecertificeerd voor allergenenmanagement. Voor uw vragen omtrent allergenen kunt u bij ons terecht.

 

Feedback

Wij stellen het altijd op prijs als u ons uw suggestie of klacht wilt melden, want dat geeft ons de gelegenheid u een oplossing te bieden en onze dienstverlening te verbeteren.

 

Vraag of antwoord niet kunnen vinden?

Heeft u uw vraag of antwoord niet kunnen vinden, dan nodigen wij u van harte uit om ons te bellen en/of een e-mail te sturen. Wij vertellen u met plezier over de keuken en de cultuur van Thailand.

  

 

Wij zijn deze week open van woensdag tot en met zondag.Wij werken (zoals gebruikelijk) met vooruitbestellingen en spreken samen met onze klanten een tijd af om de gerechten
op te halen.
Hiermee garanderen wij versheid en beperken wij het wachten.U ziet daarom ook zelden meer dan een paar mensen bij ons in de zaak.Met vriendelijke groet,Ratri en Ruud   

 

 

 

HOME

DE SMAAK VAN THAILAND

BESTELLEN

MENU

CONTACT

PRESENTATIE